Doorgaan naar hoofdcontent

Tips om je te vermaken tijdens een lockdown

Alweer een lockdown, winkels dicht, restaurants dicht, alle plannen die je gemaakt had om te doen in je vrije tijd zijn in een klap niet meer mogelijk. Maar wat moet je dan doen tijdens een lockdown om je te vermaken? 
Hier staan tips om je te vermaken tijdens een lockdown.

Wandelen

Al zat van het binnen zitten? Ga een rondje wandelen! Ga alleen of gezellig met een vriend/vriendin. Wandelen heeft namelijk heel veel voordelen. Naast dat het gezellig kan zijn of fijn is dat je even iets te doen hebt, is het ook erg goed voor je gezondheid. Zo is het goed voor je hart- en bloedvaten, longen en een goede nachtrust. Daarnaast verkleint het de kans op diabetes, borstkanker en Alzheimer. Naast al deze voordelen is het ook goed voor je hersenen. Tijdens het wandelen komen namelijk geluksstofjes vrij zoals endorfine en serotonine. Dit werkt goed tegen angsten en depressies. Lees hier meer over op https://www.asr.nl/blog/wandelen/wandelen-is-gezond 
Maar heb je geen idee waar je heen moet wandelen? Haal bijvoorbeeld een koffie to go, loop naar de markt of ga geo cashen!

Zoek een nieuwe hobby

Hobby's zijn een leuk tijdverdrijf waarmee je je vaardigheden nog wel eens kan verbeteren. Een aantal voorbeelden van hobby's zijn: tekenen, een muziekinstrument leren bespelen, een nieuwe taal leren, trainen voor de marathon en nog veel meer!

Geef je kamer een make-over

Met al deze overige tijd is het een goed moment om je kamer een opfrisser te geven. Ruim je kamer helemaal op, alle rondslingerende kleren op de grond, lege verpakkingen, flesjes water en andere dingen. Het is tijd om ze weg te gooien of een nieuwe opgeruimde plek op je kamer te geven. 
Naast het opruimen kan je je kamer ook opnieuw gaan inrichten. Verplaats of verwissel je meubelen en geef je kamer een nieuwe look! Je kan ook nieuwe decoraties toevoegen om je kamer een nieuwe stijl te geven of wat leuker aan te kleden. 
Je kan ook de inhoud van je kasten uitzoeken. Sorteer je kleren en lades en verkoop alle oude kleding, de kleding die je niet meer draagt en alle andere spullen de je niet meer gebruikt. Dit zorgt voor een opgeruimde kamer en hopelijk een klein bijverdienste. 

Je galerij uitzoeken

Heb jij honderden - of duizenden - foto's op je telefoon staan? Dan is dit het perfecte moment om die uit te zoeken. Sorteer ze in mapjes en gooi alle mislukte of junkfoto's weg. Dit geeft overzicht in je foto's en hierdoor kun je gemakkelijker je leuke foto's terugvinden. Misschien kom je ook wel een paar leuke foto's tegen waarvan je was vergeten dat je ze had. 

Spotify playlists maken

Ik heb altijd tientallen lijsten op Spotify staan met allerlei soorten muziek door elkaar die ik altijd van plan ben om een keer uit te zoeken. Een lockdown is hier het perfecte moment voor. Naast het feit dat het sowieso leuk is om een muziekje op de achtergrond aan te zetten als je bijvoorbeeld thuis moet werken, kan je nu de perfecte lijst maken voor elk moment. Maak bijvoorbeeld dus een lijst voor wanneer je thuis moet werken, voor als je gaat sporten, een kopje koffie drinkt met een goede vriendin, of even tot jezelf wilt komen en lekker wilt relaxen; allemaal naar jouw persoonlijke muzieksmaak. 

Film/serie marathon

Geen zin om iets actiefs te doen en wil je gewoon even lekker relaxen en niet na te hoeven denken? Dan kun je een marathon houden van je favoriete films of je favoriete serie. Bak of pak popcorn en een dekentje en ga er lekker voor zitten (of liggen). 
Een aantal aanraders:
- The Hunger Games: In een angstaanjagende toekomst worden de tieners Katniss en Peeta uitgekozen voor een tv-programma waarin jonge concurrenten een gevecht op leven en dood moeten voeren.
- Harry Potter: Een jongen woonde na de dood van zijn ouders bij zijn tante en oom. Zijn ouders waren vermoord door Voldemort. Op een dag krijgt Harry een briefvan een toverschool waarin staat dat hij een tovenaar is. Harry gaat naar Zweinstein en maakt daar van alles mee.
- Lord of the Rings: De Hobbit Frodo krijgt van zijn oom een gouden ring. Dit blijkt een magische ring te zijn die grote kracht met zich meedraagt. De ring is gesmeed door Sauron (vertegenwoordiger van het kwaad in de Midden-aarde). Sauron kan alleen verslagen worden als de ring wordt vernietigd.  
- Twilight: Wanneer Bella bij haar vader gaat wonen, ontmoet ze Edward Cullen, een onsterfelijke vampier die geen mensenbloed drinkt. Ze wordt meegesleept in een passionele romance. 
- Pirates of the Caribbean: Elizabeth, de dochter van een gouverneur wordt ontvoerd door ondode piraten. Kapitein Jack Sparrow wil wraak nemen op de leider van de piraten en besluit samen te werken met Will Turner die verliefd is op Elizabeth.
- The Fast and the Furious: De straten van Los Angeles worden geteisterd door jongeren die in hun zwaar verbouwde auto's deelnemen aan illegale straatraces. Dominic Toretto is de leider van de straatbende die ervan wordt verdacht dure elektronische apparatuur te hebben gestolen. De jonge undercoveragent Brian O'Conner zoekt uit wie er verantwoordelijk is voor de diefstallen en infiltreert in een bende die aan straatraces doet. Ondertussen wordt hij verliefd op de zus van Dominic. 
- The Maze Runner: Een groep tieners zit vast in een gigantisch labyrint en herinneren zich niets van hun verleden. Samen proberen ze te ontsnappen. 
- The divergent series: In de verre toekomst zijn alle mensen verdeeld in groepen, gebaseerd op hun persoonlijkheden, behalve de Divergents die tot geen enkele groep behoren. Een jonge vrouw ontdekt een complot om alle Divergents te vernietigen.


Heb je een vraag of een suggestie stuur gerust een mailtje naar: info@tevostudiebegeleiding.nl

Ken je iemand of ben je iemand die behoefte heeft aan bijles en/of studiebegeleiding neem dan gerust contact met ons op. Tevens zijn wij ook nog op zoek naar nieuwe bijlesdocenten! Bij interesse of vragen stuur ons gerust een mailtje of doe een belletje naar: 010 - 321 60 31

Tevo studiebegeleiding verzorgt bijlessen voor middelbare en universitaire studenten. Tevo heeft als missie om om leerlingen in staat te stellen zelfstandig de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Onze focus ligt op het verschaffen van inzichten door het stellen van de juiste, sturende, vragen, niet door de stof voor te kauwen.
https://www.tevostudiebegeleiding.nl/ 


Reacties

Populaire posts van deze blog

7 tips om je beter te kunnen concentreren tijdens het studeren

Raak jij ook altijd snel afgeleid tijdens het studeren? Hier staan 7 tips om je beter te kunnen concentreren tijdens het studeren.  Zorg voor een goede werkplek . Een werkplek die aansluit bij jou leerstijl is van groot belang. Zorg dat je bureau leeg is, want rommel leidt af en zal zorgen voor een onrustig gevoel en dus een slechtere concentratie.  Zoek een plekje met zo min mogelijk (afleidende) geluiden. Probeer om een koptelefoon op te zetten en zet een playlist met rustige muziek op om geluiden van buitenaf te dempen. Er zijn op spotify allerlei handige playlists te vinden met studeermuziek, bijvoorbeeld deze . Zet je apparaten uit , als je ze niet nodig hebt om te studeren natuurlijk. Voornamelijk social media kan zorgen voor veel afleiding en dus een slechte(re) concentratie. Als je het moeilijk vind om de verleiding te weerstaan zijn er allerlei functies op je apparaten zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid, zoals de niet storen fuctie en de werkmodus bijvoorbeeld. Verder kan

Leuke terrasjes in Rotterdam

Heb jij ook zo'n zin om weer spontaan naar een terrasje te gaan? Als de terrassen weer open mogen na de lockdown zijn dit een paar van de leukste terrasjes in Rotterdam! Een gezellig drankje doen of lekker lunchen in de mooie stad Rotterdam. Dit zijn de leukste terrasjes in Rotterdam.  Oude Haven De oude haven ligt dichtbij de markthal, kubuswoningen en de Maas. Het is een van de oudste havens van Rotterdam en een van de historische plekken die gelukkig intact zijn gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. 'S avonds is het een bruisend uitgaansgebied en overdag bruist het er van de gezelligheid op de terrasjes. Er hangt een authentieke sfeer en in de haven liggen historische oude boten. Vanuit de Oude haven heb je uitzicht op de Kubuswoningen, de bruggen (Willemsbrug en Erasmusbrug), het Witte Huis en natuurlijk de haven zelf. Een aantal leuke terrasjes in de oude haven zijn: Kade 4 : Een Frans georiĆ«nteerde keuken waar je gezellig een drankje kunt doen of kunt lunchen of dinere